Åbningstider

Mandag og tirsdag: 8:00 - 17:00
Onsdag: 8:00 - 20:00

Torsdag og fredag: 8:00 - 17:00​​

Om katte​

Kønsmodenhed hos hankatte

Hvornår bliver hankatte kønsmodne?

Hankatten bliver normalt kønsmoden i 6-10 måneders alderen. Tidspunktet afhænger af både racen og årstiden.

Kønsmodenhed hos hunkatte

Hvornår bliver hunkatte kønsmodne?

Hunkatten kommer sædvanligvis i løbetid første gang, når den er et sted mellem 5 og 10 måneder gammel. Med den første løbetid er katten avlsmoden. Katten er polyøstral, dvs. at den kommer i løbetid flere gange om året. Sædvanligvis indtræder løbetiderne i forårshalvåret. I den mørke årstid er kønsaktiviteten stærkt nedsat.

Mod naturens vej?

Er det ikke synd at neutralisere en kat?

Der er intet der tyder på, det er synd. En kastreret/steriliseret kat er glad, legesyg og kælen højt op i årene. Den strejfer ikke så meget, kommer ikke længere i voldsomme slagsmål, og alle lugt- og støjgener er væk. Ved neutralisation undgås også mange uønskede killinger, og katteejeren er med til at nedbringe antallet af herreløse katte i Danmark.

Tegn på kønsmodenhed hos hankatte

Hvordan kan jeg se om min hankat er blevet kønsmoden?

En kønsmoden hankat markerer sin tilstand på mange måder, den udviser såkaldt kønsmodenhedstegn. Disse tegn er bl.a. følgende: Den mjaver kraftigt og vedvarende, ofte til stor gene for beboere. Den kan tisse uden for sin tissebakke for derved at markere sit territorium. Urinen vil ofte lugte meget stærkt og virker særdeles ildelugtende på mennesker. Endelig vil den søge ud og ofte være væk i flere dage. Her vil den som regel komme op at slås med andre hankatte. Har en kønsmoden hankat ikke mulighed for at komme ud, kan den blive aggressiv og ‘voldsom’ overfor sin ejer. Disse problemer kan løses ved at lade hankatten kastrere.

Tegn på kønsmodenhed hos hunkatte

Hvordan kan jeg se om min hunkat er blevet kønsmoden?

Hunkatten i løbetid er urolig og kommer med klagelyde, som kan blive til højlydt jamren for at tilkalde hankatten. Den er abnormt kælen og ruller sig hyppigt på gulvet. At lade hunkatten få den ene løbetid efter den anden under forhold, hvor den ikke kan komme ud og finde sig en mage, kan betragtes som en mild form for dyrplageri.

Vaccination af killing

Hvornår er det optimalt at vaccinere en killing?

Som 12 og 16 uger og derefter årligt – også indekatte. Evt. 1. vaccination som 12 uger og så revaccination ved neutralisation.

​Skriv til os

​Udfyld kontaktformularen hvis du har spørgsmål eller er interesseret i et uforpligtende tilbud.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firma

Kastrup Dyreklinik v/Lars Gress​

​CVR: 16350443

​Adresse

Saltværksvej 144

2770 Kastrup​

​Kontakt

​Åbningstider

Mandag og tirsdag: 8:00 - 17:00
Onsdag: 8:00 - 20:00

Torsdag og fredag: 8:00 - 17:00​